16 september 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Tour de France Fremmes trekt door Zuidland; wat moet je weten?

©112-Zuidland

Zuidland - Morgen trekt de Tour de France Femmes door Zuidland. Deze wielerkoers is de Tour de France voor vrouwen en start dit jaar in Rotterdam en eindigt na 8 etappes en bijna 1000 kilometer op de 'Nederlandse Berg': de Alpe d'Hues. De route via Zuidland is een knipoog naar het wielerdorp welke veel grote mannelijke en vrouwelijke wielrenners huisvest of heeft huisgevest.

Morgen: maandag 12 augustus is de eerste etappe. Dan trekken de renners vanaf het Depot van het Boijmans van Beuningen via Schiedam en Vlaardingen richting de nieuwe Maasdeltatunnel. Hier worden de eerste punten uitgedeeld voor de bergtrui. Dit is ook de eerste keer dat er gereden wordt door deze nieuwe tunnel. Vervolgens trekken de renners richting Voorne-Putten. Via de N57 trekken zij het eiland in en rijden via Hellevoetsluis en Oudenhoorn richting Zuidland. Ze rijden via de Kerkweg, de Molendijk, de Ring en de Stationweg door richting Abbenbroek. Vervolgens rijden ze terug richting de N57. Via het Westland rijden zij richting de finish in Den Haag.

Afsluitingen

Uiteraard gaat de etappe niet gereden kunnen worden zonder afsluitingen. Verschillende wegen zullen zo’n twee uur voor de doorkomst worden afgesloten. Dit heeft ermee te maken dat het parcours nog gecontroleerd moet worden voor de rensters voorbij komen. Zo kunnen gevaarlijk staande auto’s bijvoorbeeld nog worden afgesleept. Zodra alle rensters voorbij zijn zal de weg direct weer worden vrijgegeven. Richting Oostvoorne naar Spijkenisse of andersom kan gewoon via de A15. Lopend en met de fiets is het parcours uiteraard gewoon over te steken.

De wegen in Zuidland zullen tussen 12:15 uur en 14:00 uur worden gesloten.

Ook gelden langs het parcours parkeerverboden. Dit heeft ook met de veiligheid van de rensters te maken. Auto’s die zich toch op deze plekken bevinden zullen worden afgesleept. Kosten zijn dan voor de eigenaar.

Tour de France Femmes op televisie

In Nederland wordt de volledige Tour de France Femmes live uitgezonden bij de NOS op NPO1. Internationaal gezien wordt er door 20 miljoen identieke kijkers naar de koers gekeken.

Verwacht wordt dat de dames tussen 13:34 uur en 13:39 uur Zuidland passeren.

error: Deze content is beveiligd